Cytat: Mr. Szatow w Czerwiec 30, 2024, 07:24:37 PMDzień dobry,Jak mogę się z Tobą skontaktować? Oto mój e-mail sergeyrachitskiy0904@gmail.com
Jestem praprawnukiem jednej z osób wymienionych w temacie. Interesuje mnie historia mojego przodka, urodzonego w Parafianowie ~1847 Klemensa Rzeczyckiego syna Adama.
Dysponuję obszerną, udokumentowaną wiedzą na temat potomstwa Klemensa Rzeczyckiego. Zarazem mam nadzieję na poznanie swoich dalszych przodków. W związku z tym proszę o pomoc w poszukiwaniu wszelkich przydatnych informacji, dokumentów lub źródeł, w których mógłbym zgłębić wiedzę na temat pochodzenia rodu.
Jest to dla mnie istotne przez rodzinny sentyment oraz żywe zainteresowanie historią Szlachty Polskiej zamieszkującej Ziemię Wileńską, a w tym Grodzieńszczyznę.
Pozdrawiam.
Cytat: Renat w Grudzień 24, 2023, 06:16:46 PMDzień dobry. Poszukuje informacji i kontakt o rodzinie Zaborowskich ur. w Wierzbiłkach (Вербилки). Mam pradziadka:
Zaborowski Wiktor 22.02.1896, ojciec Józef Zaborowski mama Aleksandra.
Będę wdzięczny za informacje i kontakt.
Cytat: wd w Kwiecień 23, 2026, 07:43:40 AMNazwisk Pawłowski, Sienkiewicz i Zamana należy szukać w parafii Kuźnica.