Ostatnie wiadomości

Szukam rodziny, nazwiska / Odp: Jurowscy herbu Przyjaciel...
Ostatnia wiadomość przez Sylwia - Wczoraj o 12:39:55 AM
Dzień dobry. Poszukuję informacji o dalszych przodkach.
Od kuzynki mojej mamy Wiesławy Jurowskiej z Krasowska mam tylko takie informacje - jej mężem był Edward Jurowski ur 1948 był synem Franciszka i Ireny Naruszewicz. Prawdopodobnie Franciszek był synem Adolfa i Stefani panieńskiego nazwiska nikt nie pamięta . Edward ma dwoje dzieci Andrzeja i Marynę oboje dalej mieszkają w okolicach Grodna. Pozdrawiam
Szukam rodziny, nazwiska / Odp: Kierdejowie, Radziwanowsc...
Ostatnia wiadomość przez Rafał Jurowski - Lipiec 11, 2025, 12:56:42 AM
Takie coś kiedyś odnalazłem:

Akt 50/1902, parafia Zaniemeńska
Dnia 8 maja 1902 roku zmarł w wieku 57 lat Antoni Ławrientijewicz Radziwanowski.
Pozostawił żonę Stefanię oraz dzieci: Antoniego, Ignacego, Paulinę, Annę i Józefę.
Dialogi / [POŁĄCZONO] Poszukuję informac...
Ostatnia wiadomość przez Rafał Jurowski - Lipiec 11, 2025, 12:39:12 AM
Dialogi / [POŁĄCZONO] Poszukuję informac...
Ostatnia wiadomość przez Rafał Jurowski - Lipiec 11, 2025, 12:36:52 AM
Szukam rodziny, nazwiska / Poszukuję informacji o rodzini...
Ostatnia wiadomość przez JW - Lipiec 10, 2025, 09:47:43 PM
Anna Radziwanowska, urodzona w 1891 roku, zmarła w 1968 roku. Pochodziła z okolic Grodna (Gibulicze, Tarusicze?)

Jej rodzicami byli Antoni Radziwanowski oraz Stefania Strzałkowska. Antoni był z kolei synem Wawrzyńca Radziwanowskiego i Anny Wróblewskiej.

W 1913 roku Anna Radziwanowska wyszła za mąż za Piotra Wieczerzyńskiego. Mieli razem siedmioro dzieci:

Zygmunt (mój dziadek),

Józefa,

Dionizy,

Ignacy,

Gonorata,

Karolina,

Władysława.

Będę ogromnie wdzięczna za wszelkie informacje, wskazówki, dokumenty, zdjęcia lub kontakty do osób, które mogą znać historię tej rodziny albo posiadają jakiekolwiek dane związane z jej członkami. Nawet najmniejszy ślad może pomóc mi w dalszym odkrywaniu historii moich przodków.

Z góry dziękuję za każdą pomoc!
Proszę o kontakt w wiadomości prywatnej lub w komentarzu.

Pozdrawiam
Jana
Szukam rodziny, nazwiska / Poszukuję informacji o rodzini...
Ostatnia wiadomość przez Rafał Jurowski - Lipiec 10, 2025, 08:18:15 PM
Cytat: JW w Lipiec 10, 2025, 04:56:09 PMMoja prababcia Anna Radziwanowska (1891-1968) żyła w Grodno. Czy ma Pan więcej szczegółów o drzewie rodzinnym tego rodu?
A czy wiadomo coś więcej? Jak miał na imię jej mąż ewentualnie rodzice, na jakiej ulicy w Grodnie mieszkała?