Parafia Repla

Zaczęty przez A. Rybalko, Luty 06, 2017, 11:02:17 PM

Poprzedni wątek - Następny wątek

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Dasika

Dzień dobry.
Moi przodkowie pochodzą z Repla. Właśnie zaczęłam studiować rodowód i na razie niewiele wiem.
Stepaniuk Wiktor Wincenty (ur. 1912)
Siostra Luba (dzieci Zofia / Zosia, Galia / Galia)
Brat Władek (zmarł na chorobę).
Przypuszczalnie ich ojcem był Stepaniuk Wikenty (Ewfimiewicz) urodzony w 1887 roku w D. Nikonovcy. Jak dotąd nie udało się znaleźć żadnych dokumentów potwierdzających,że to on. W 1872 roku rodzina ta miała również nazwisko Reyschel / Rachel i miała związek z w.Mesztuną.

JoannaWN

Cytat: A. Rybalko w Luty 08, 2017, 06:38:44 PMCiesze sie, ze Pani sie odezwala, genealogow tych okolic mozna zliczyc nie tylko na palcach, ale na palcach jednej reki. Chetnie przesle Pani te indeksy, musze tylko ze smutkiem stwierdzic, ze poszukiwanych przez Pania nazwisk w nich nie ma. To sa ewidentnie nazwiska w tej parafii obce i te osoby musialy pochodzic z innych stron.

Spis 1909 znajduje sie w archiwum Panstwowym w Wilnie, dysponuje jednak skanami. Prosze mi tylko (w korespondencji) wskazac, ktore wsie Pania interesuja.

Bylabym tez wdzieczna za udostepnienie posiadanych indeksow z Werejek w formacie xls. Interesuje mnie zasieg migracji i kontaktow miedzyparafialnych, wiec takie dane sa bardzo ciekawe jako takie.

Pozdrawiam serdecznie,

Alicja

Dzień dobry,

Czy spis z 1909 roku jest gdzieś dostępny? Szukam rodziny Augustynowicz z parafii Repla. Mój pradziadek to Maciej Augustynowicz, urodzony około 1904 roku, syn Jana i Agaty. Szukam też informacji o rodzicach prababki Jadwigi (ewentualnie Ludwiki)
z domu Fiedorowicz, z Nowosiółek.
Pozdrawiam
Joanna Wierzbicka-Niechciał
Poszukuję informacji na temat rodziny Fiedorowicz z miejscowości Nowosiolki i Augustynowicz z parafii Repla, miejscowości Kuwieki.