Wiercińscy

Zaczęty przez Krzysztof W, Listopad 08, 2025, 01:32:10 PM

Poprzedni wątek - Następny wątek

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Krzysztof W

⚪️🔴
Witam szanowne Towarzystwo Rodów Grodzieńskich!

Od kilkunastu lat pasjonuje się genealogią rodzinną - czwarta część moich przodków pochodzi z wileńszczyzny. Jestem zaangażowany w prace indeksacyjne PTG w parafii Smołwy (Litwa). Ostatecznie przychodzę do Państwa z prośbą o pomoc.

Macocha mojej babki była de domo Wiecińska. Mam zaszczyt opiekować się jej grobem. Rodzina wiele jej zawdzięcza, słyszałem wiele opowieści o jej szlacheckim rodzie. Bardzo chciałbym ustalić skąd pochodzi, gdzie szukać aktu chrztu i ślubu - może z Państwa pomocą uda się ustalić.

W dokumentach urzędowych Weronika, wskazywała miejsce swojego urodzenia na "Zaścianek". Poprostu: "Zaścianek" i nic dalej. Rok 1901. Po ślubie zamieszkała z pradziadkiem w Głębokiem. Ktoś z Wiercińskich był w Głębokiem urzędnikiem i jako pierwszy w miasteczku miał automobil. Ponadto Weronika powtarzała, że Wiercińscy są skoligaceni z Bohatyrowiczami. Widziałem na Państwa stronie, że Wiercińscy są jednymi z "rodów grodzieńskich". Mam przeczucie, że odnajdę jej korzenie właśnie gdzieś w środkowym biegu Niemna.

Dziękuję za przeczytanie, będę wdzięczny za każdą pomoc!

⚪️🔴⚪️
Вітаю паважанае таварыства родаў Гродзеншчыны!

Вось ужо некалькінаццаць гадоў я захапляюся сямейнай генеалогіяй — чацвёртая частка маіх продкаў паходзіць з Віленшчыны. Я ўдзельнічаю ў індэксацыйных працах Польскага таварыства генеалагічнага (PTG) у парафіі Смалвы (Літва). Нарэшце звяртаюся да вас з просьбай аб дапамозе.

Мачаха маёй бабулі была з дому Вецінская. Я маю гонар апекавацца яе магілай. Наша сям'я шмат ёй абавязаная, я чуў шмат аповедаў пра яе шляхетны род. Вельмі хацеў бы вызначыць, адкуль яна паходзіць, дзе шукаць запіс аб яе хросце і шлюбе — магчыма, з вашай дапамогай гэта атрымаецца.

У афіцыйных дакументах Вераніка пазначала месца свайго нараджэння як «Засценак». Проста: «Засценак» — і нічога больш. Год 1901. Пасля шлюбу яна пасялілася разам з прадзедам у Глыбокім. Хтосьці з Вецінскіх быў у Глыбокім чыноўнікам і першым у мястэчку меў аўтамабіль. Акрамя таго, Вераніка паўтарала, што Вецінскія былі сваякамі з Бацярыовічамі. Я бачыў на вашай старонцы, што Вецінскія належаць да «родаў гродзенскіх». Маю прадчуванне, што яе карані можна адшукаць недзе ў сярэднім цячэнні Нёмана.

Дзякую за ўвагу і буду вельмі ўдзячны за любую дапамогу!