Cytat: wkublicki w Lipiec 06, 2025, 07:27:40 AMDzień dobry,
W sprawie zdjęć cmentarza w Repli proszę napisać do p. Rafała Jurowskiego na adres
rody.grodzienskie@gmail.com
Pozdrawiam
W. Kublicki
Cytat: A. Rybalko w Luty 08, 2017, 06:38:44 PMCiesze sie, ze Pani sie odezwala, genealogow tych okolic mozna zliczyc nie tylko na palcach, ale na palcach jednej reki. Chetnie przesle Pani te indeksy, musze tylko ze smutkiem stwierdzic, ze poszukiwanych przez Pania nazwisk w nich nie ma. To sa ewidentnie nazwiska w tej parafii obce i te osoby musialy pochodzic z innych stron.
Spis 1909 znajduje sie w archiwum Panstwowym w Wilnie, dysponuje jednak skanami. Prosze mi tylko (w korespondencji) wskazac, ktore wsie Pania interesuja.
Bylabym tez wdzieczna za udostepnienie posiadanych indeksow z Werejek w formacie xls. Interesuje mnie zasieg migracji i kontaktow miedzyparafialnych, wiec takie dane sa bardzo ciekawe jako takie.
Pozdrawiam serdecznie,
Alicja
Cytat: wkublicki w Marzec 21, 2025, 08:52:25 PMProszę sprawdzić ten link:Dzień dobry, czy mogę prosić o aktualny link do strony ze zdjęciami z cmentarza w miejscowości Repla? Szukam rodziny Augustynowicz.
https://photos.google.com/share/AF1QipNkkjWSRN-PwuYdThJpj4kHk1hdhiijvhDeO4mlVEahwIl-Ab0ksQNFjTpIZp1U8g?key=T0tkc2xQR3ktaWhrdXpPd3ZFTmRuR0g4V1YzRnpB,
ostatnio przeglądałem te zdjęcia i widziałem groby z tymi nazwiskami.
Przy okazji - moja prababcia była z domu Piotrowska, a rodzina Bondaryk to byli nasi sąsiedzi (wg opowieści rodziców).
Pozdrawiam
Włodzimierz Kublicki