Cytat: Rafał Jurowski w Sierpień 04, 2024, 02:24:51 PM[...]Ten ślub miał miejsce 1893-05-30 w Wlk. Eysymonttach. Dla ścisłości pan młody był dwojga imion Jan=Kazimierz Staniewski, urodził się 1845-07-15 w Staniewiczach.
1.2 Teofilia Jodkowska 19 lat z Łaniewicz + Jan Staniewski 45 lat ze Staniewicz syn Ignacego i Anny z Steckiewiczów akt ślubu 11/1893 Wielkie Ejsymonty
[...]
Cytat: Piotr Hlebowicz w Lipiec 31, 2024, 09:05:03 AMMoja prababcia Anna Cydzik, ale z Sarosiek - wyszła za mojego pradziadka Antoniego Hlebowicza (syn Adama Hlebowicza) z okolicy Hlebowicze, mieli dzieci - Franciszka (mój dziadek), Kazimierza, Zygmunta, Stanisława, Jana i Marię.
Cytat: Piotr Hlebowicz w Lipiec 26, 2024, 10:19:53 AMTak, syn Antoniego i Anny z Cydzików. Jeśli chodzi o sprawy pradziadka Antoniego i dziadka Franciszka (któremu Antoni kupił majątek w Trzeciakach w parafii Eysymonckiej) to mam wypisy z ksiąg metrykalnych. Zrobiono mi je w Grodnie w Archiwum, gdy byłem w 2015 roku. Z tego, co wiem, Antoni miał synów - Kazimierza, Jana, Stanisława, Franciszka, Zygmunta i córkę Marię (później wyszła za Lewoniewskiego). [...]Pana dziadek, babcia Salomea ze Staniewskich i rodzeństwo dziadka (Kazimierz, Stanisław, Zygmunt, Jan i siostra Maria) figurują w majątku Trzeciaki w spisie parafian par. Wlk. Eysymontty w 1926 roku.