Poszukuje

Zaczęty przez Kamila, Listopad 18, 2013, 07:41:58 PM

Poprzedni wątek - Następny wątek

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Victor

Poszukuję rodzin: Woronowicz, Kazieka, Rapecki, Matys, Teżyk z okolic Jeziory, Hubinka, Kaniewicze, Kańczatka (gmina Jeziory)

Victor

Poszukuję rodzin: Woronowicz, Kazieka, Rapecki, Matys, Teżyk z okolic Jeziory, Hubinka, Kaniewicze, Kańczatka (gmina Jeziory)

Victor

Cytat: pawel lozowicki w Październik 31, 2025, 08:37:47 PM
Cytat: Krzysztof Gorczyca w Luty 19, 2014, 03:09:31 PMWitam. Swoją przygodę z Kresami dopiero zaczynam. Poszukuję metryk z parafii Żydomla należącej do dekanatu Grodzieńskiego. Szukam jakichkolwiek wiadomości o rodzinie Sipowicz z miejscowości Tołłoczki oraz o rodzinie Zapolskich (moja babcia urodziła się w Ejsymontach). Wiem, że  Tołłoczki należały do parafii w Żydomli, natomiast nie jestem pewny przynależności wsi Ejsymonty.
Będę bardzo wdzięczny za każdą odpowiedź.

Krzysztof Gorczyca

Cytat: pawel lozowicki w Listopad 01, 2025, 09:02:46 AMWitam Panie Krzysztofie. Boleslaw Zapolski jest moim pradziadkiem i jest pochowany w Kozlowiczach. Pozdrawiam z Ejsmontow. Pawel Lozowicki.

Pawle, witam serdecznie. Od mojego postu na forum minęło ponad 10 lat, ale temat jest mi nadal bardzo bliski. 
Krzysztof