Rosół z kołdunami

Zaczęty przez Ala2, Grudzień 22, 2018, 07:15:09 PM

Poprzedni wątek - Następny wątek

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Ala2

Ugotować rosół z mieszanych  mięs.
Zmielić wołowinę extra  /ilość zależna od potrzeb/ i koniecznie razem zmielić  łój wołowy  w ilości  ok.1/10 wagi mięsa . Dodać do mięsa sól ,pieprz , ja dodaję jeszcze  sporo majeranku, wymieszać i farsz do kołdunów gotowy.
Przygotować ciasto na pierogi - cieniuteńko rozwałkować , wykrawać małe krążki , napełniać farszem - gotować w osolonej wodzie , jak wypłyną – gotowe.  Naturalnie kołduny tuż przed podaniem  zalewać gorącym rosołem.
                                                                      Zdrowych i radosnych Świąt

A. Rybalko

Kocham kołduny! A tu jeszcze taki smakowity przepis. Tylko skąd wziąć łoju?...